Training


Ik geef training aan paarden in elke tak van de paardensport, dit tot op olympisch niveau en wat binnen mijn kunnen en kennen ligt. In sommige situaties kan het zijn dat er nog andere experten betrokken moeten worden bv. dierenarts, osteopaat...

De trainingen zijn steeds aan elk paard aangepast volgens zowel hun mentale als lichamelijke kunnen en zijn. De duur van de training is ook sterk afhankelijk van elk paard op zich want elk paard wordt bekeken en behandeld als individu. 

Onder training kunnen we volgende zaken verstaan; 


- opleiding                                                 

- correctie   

- zadelmak maken                                                                             

- verkeersmak maken

- rechtrichten

- gymnastiseren

- conditietraining

- trailerladen

- wedstrijd/show klaarmaken


Wanneer paarden een bepaalde training moeten krijgen, wordt er ook steeds bekeken of het paard beter in zijn vertrouwelijke omgeving kan blijven of het noodzakelijk is dat het paard intern wordt. Wanneer het paard intern moet worden, wordt er ook veel aandacht besteed aan de natuurlijke en persoonlijke behoeften van het paard. Het is ook heel belangrijk dat het paard in een rustige omgeving terecht komt waarbij het zich al snel thuis gaat voelen om zo weinig mogelijk extra stress factoren te creĆ«ren.

Bij de training van uw paard is het heel belangrijk dat u zelf nauw betrokken bent en de nodige kennis opdoet om het aangeleerde verder te kunnen zetten en verder uit te werken. Het is ook belangrijk dat u de nodige technieken beheerst om problemen te leren opvangen en te voorkomen.

Ik heb natuurlijk zelf ook geen glazen bol waardoor het heel moeilijk is om op voorhand details te kunnen meegeven. Het verloop van de training wordt wel steeds met u besproken, wat er nodig is, wat er reeds bereikt is, eventuele complicaties, hoe het verder moet... er wordt steeds open kaart gespeeld zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. 


'Elk geschreven boek geef ik nieuwe 

hoofdstukken en aan elk verhaal een nieuwe wending, elk onbeschreven boek 

probeer ik een mooi verhaal te schenken.'